Social

PNL: conflict intern Orban-Olteanu

Cei doi lideri liberali au pornit un razboi al declaratiilor care se va transa peste doua saptamani! Rezultatele slabe obti­nute de Ludovic Orban si organizatia liberala din Bucuresti la scrutinul de la 1 iunie au reaprins conflictul mocnit dintre acesta si Bogdan Olteanu .

Olteanu , care este coordonatorul campaniei electorale a PNL, a afirmat, saptamana trecuta, ca Orban este curtat de presedintele Traian Basescu pentru a prelua conducerea formatiunii liberale.

„Domnul Basescu sigur ca trebuie sa formeze o majoritate daca vrea sa guverneze cu partidul domniei sale, cu PD-ul. Probabil i se pare mai confortabil cu PNL-ul si incearca prin domnul Orban. Eu ii doresc succes", a comentat Bogdan Olteanu o declaratie laudativa a sefului statului la adresa ministrului transporturilor.

Traian Basescu, subiect de cearta

Seful de campanie al PNL a spus, duminica trecuta, la BBC, ca Basescu incearca refacerea Aliantei D.A. si ca ramanerea premierului Tariceanu in fruntea partidului ar face imposibila realizarea acestui plan.

Orban a reactionat abia ieri, afirmand ca el era impotriva sefului statului „chiar si pe vremea cand 90% din partid era inteles cu presedintele". „Exista o vorba din popor: «un nebun arunca o piatra si o suta de intelepti se chinuie sa o gaseasca».

Nu am fost contactat nici de Traian Basescu, de nici un alt lider al PD-L. Eu m-am luptat cu Traian Basescu si cu matelotii lui intr-o perioada de timp in care eram aproape singur, in care Basescu nu era atacat aproape de nimeni, cand 90% din partid era in intelegere pe fata sau pe spate cu Basescu si cu diversi lideri ai PD", a spus Ludovic Orban.

Rivalitate veche

Relatiile dintre Bogdan Olteanu si Ludovic Orban s-au racit la inceputul anului trecut, cand actualul presedinte al Camerei Deputatilor a pierdut postul de vicepresedinte al partidului.

La Congresul din ianuarie 2007, cei doi au concurat pentru postul de vicepresedinte pe probleme de comunicare si imagine. Lovitura a fost cu atat mai mare cu cat Olteanu este foarte apropiat de presedintele PNL, premierul Tariceanu.

Este posibil ca Olteanu, care va prezenta, la Delegatia Permanenta de la 23 iunie, un raport pe marginea rezultatului de la locale, sa propuna ca Orban sa-si asume esecul de la Bucuresti si sa demisioneze.

Orban s-a impus la Congres

Actualul ministru al transporturilor a castigat la Congresul din 2007 functia de vicepresedinte responsabil cu imaginea si comunicarea. El l-a invins pe Bogdan Olteanu cu 769 de voturi la 511.

Olteanu s-a inscris pe ultima suta de metri in cursa, fiind sigur de victorie. Orban a fost sustinut masiv de organizatiile, in randul carora si-a facut, la vremea respectiva, o campanie intensa.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea