Social

PNG si PD-L au batut palma pentru majoritatea in Consiliul General al Capitalei

Gigi Becali a anuntat ca PD-L si PNG s-au inteles si vor avea majoritatea in Consiliul General al Capitalei. Cele doua partide au impreuna 28 de mandate.

Presedintele PNG Gigi Becali sustine ca s-a inteles noaptea trecuta cu Adriean Videanu, prim vicepresedintele PD-L.

Videanu a confirmat ca aseara s-a intalnit cu Gigi Becali si a precizat ca fiecare partid va avea un viceprimar al Capitalei. Viceprimarul PD-L va fi, cel mai probabil, Razvan Murgeanu , iar cel al PNG, Robert Ionescu. Videanu a mai aratat ca, din punctul de vedere al PD-L, negocierile cu alte formatiuni politice sunt "inchise", PD-L si PNG avand majoritatea in CGMB.

Partidul lui Gigi Becali, PNG, este cel care decide majoritatea in Consiliul General. Nici PD-L, cu cei 24 de consilieri ai sai, nici PSD si PNL, care au impreuna 24 de mandate, nu pot constitui majoritatea de 28 de membri.

Aceasta varianta nu il avantajeaza pe primarul general Sorin Oprescu care va avea astfel un consiliu ostil. Deocamdata, Oprescu poate conta pe cei 16 consilieri ai PSD si pe cei opt ai PNL. PRM nu are decat trei mandate, insuficiente, insa, pentru a asigura majoritatea.

Dupa primul tur, presedintele PNG, Gigi Becali, declara ca nu se va alia in niciun caz cu stanga. In schimb, liderul PRM Vadim Tudor a anuntat ca partidul sau va negocia si ca este interesat sa obtina conducerea a doua directii din Primaria Capitalei.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea