Social

# vremea rea continua #meteo romania #avertizare de vreme rea #vreme rea # ploi torentiale

PLOILE TORENTIALE continua! Cod portocaliu de vreme rea

Ploile torentiale care au facut prapad in ultima vreme in Romania, continua. Administratia Nationala de Meteorologie a emis un cod portocaliu si un cod galben de ploi torentiale pentru urmatoarele ore. Iata care sunt zonele afectate!

 

COD GALBEN de ploi si instabilitate atmosferica

Pana pe 21 iulie, ora 03:00 este in vigoare o atentionare de tip cod galben de vreme rea cu instabilitate atmosferica temporar accentuata, ploi insemnate si grindina.

„Instabilitatea atmosferica va fi temporar accentuata in cea mai mare parte a tarii. Vor fi averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice, intensificari ale vantului si, izolat, vijelii si grindina. In intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitatile de apa vor depasi local 20...30 l/mp si izolat 40 l/mp.

In sud-estul tarii disconfortul termic se va mentine ridicat, iar spre seara si noaptea pe arii restranse se vor semnala manifestari de instabilitate atmosferica.”, anunta ANM.

COD PORTOCALIU de ploi torentiale

Tot pana pe 21 iulie, ora 03:00 este in vigoare o atentionare de tip cod galben de vreme rea cu instabilitate atmosferica temporar accentuata, ploi insemnate si grindina. Local, caderile de ploi pot ajunge pana la 80 de litri pe metrul patrat.

„In cea mai mare parte a Moldovei, Transilvaniei, Maramuresului si a zonei montane, vor fi averse torentiale, descarcari electrice, vijelii si grindina. In intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor inregistra cantitati de apa de 35...50 l/mp si izolat peste 60...80 l/mp.”, avertizeaza ANM.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea