Social

# ploi torentiale #inundatii #cod galben

Ploile torentiale fac prapad. A fost emis cod rosu de inundatii!

UPDATE: Cantitatile mari de apa cauzate de ploile torentiale din ultimele zile i-au determinat pe hidrologi sa instituie cod rosu de inundatii pe raul Putna pana la miezul noptii. Opt localitati din judetul Vrancea se afla in calea viiturilor, sute de oameni fiind in pericol.

Ploua in continuare in vestul tarii si in nordul Moldovei. Pentru 25 de judete inca este valabil codul galben de ploi abundente si vant.

Meteorologii au emis o noua avertizare cod galben de vreme rea pentru cea mai mare parte a tarii. Asta dupa ce ploile torentiale de ieri au inundat sute de locuinte din judetele din sudul tarii.

Pana la ora 18.00, in Banat, cea mai mare parte a Olteniei si a Moldovei, in nordul Munteniei, precum si in vestul si in sudul Transilvaniei va ploua puternic, iar cantitatile de apa vor depasi 25-30 de litri pe metrul patrat si chiar 50 de litri pe metrul patrat. Vantul va sufla si el cu putere si sunt posibile caderi de grindina, avertizeaza specialistii.

Vremea rea a produs numeroase pagube. Zeci de familii din judetul Valcea sunt izolate, dupa ce un pod a fost rupt de o viitura. De asemenea, si calea ferata Babeni - Berbesti a fost inchisa.

Ploile torentiale au inundat mai multe strazi din municipiul Craiova, dar si cateva zeci de gospodarii din mai multe sate din Dolj.

Pentru judetul Olt, in schimb, ramane in vigoare o atentionare Cod portocaliu de inundatii pana joi seara.

Sursa foto: ghidularadean.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea