Social

#descarcari electrice #prognoza meteo #ploi #meteo #vant

Ploile si vantul ne scapa de canicula!

Saptamana debuteaza cu o vreme caniculara, iar temperaturile scad usor de marti, insa nu in toata tara. Vestea buna este ca ne racoresc ploile si vantul.

Luni, vremea va fi caniculara dupa-amiaza mai ales in Campia Romana, Podisul Moldovei si Dobrogea. Meteorologii au emis si o avertizare de canicula pentru aceasta zi, cand se vor inregistra temperaturi maxime in jurul a 35 de grade, izolat chiar 37 de grade in Lunca Dunarii.

In Bucuresti, ne topim la 34-35 de grade si resimtim un disconfort termic accentuat. Sunt asteptate averse, care ar putea fi insotite chiar si de grindina. Totodata, vantul va semnala unele intensificari.

La mare, vremea va fi usor instabila, insa se va mentine calduroasa, cu temperaturi maxime de 26-28 de grade. Apa marii va avea o temperatura cuprinsa intre 21 si 23 de grade, iar spre seara va ploua trecator.

La orele amiezii vor fi 32 de grade la Timisoara, 30 la Oradea, 27 la Baia Mare si Cluj Napoca, 29 la Sibiu si 28 la Brasov.

Meteorologii au mai anuntat ca de luni pana la sfarsitul zilei de marti vor fi intervale cu instabilitate atmosferica accentuata ce se va manifesta in zonele montane si submontane, in Crisana, Maramures, Transilvania, Moldova si pe spatii mai restranse in rest.

Ploile vor avea si caracter torential, cantitatile de apa vor depasi local 15 l/mp si izolat 30...40 l/mp, cu precadere in zonele de munte. Pe arii restranse va cadea grindina.

De marti se mai racoreste putin in aproape toata tara, insa temperaturile vor fi tot mai ridicate decat in mod normal in regiunile sudice si sud-estice. Maximele se vor incadra intre 22 de grade in Maramures si 33 de grade in Muntenia.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea