Social

Ploile si vantul aduc codul portocaliu in nordul tarii

Nordul tarii, vizat din nou de -hidrologice. De aceasta data, judetele aflate in atentia hidrologilor sunt Iasi si Botosani, pentru care a fost emisa o avertizare cod portocaliu . Antentionarea va tine pana maine, la ora 10.00.

Hidrologii au prelungit si avertizarea cod galben pentru raurile Bahlui (jud. Iasi si Botosani), Jijia (jud. Botosani si Iasi), Sitna (jud. Botosani si Iasi) si Prut (jud. Iasi, Vaslui, Galati), care fusese emisa in urma cu doua zile. Ei au motivat aceasta decizie prin faptul ca cantitatile de apa cazute in ultimele 24 de ore au fost de peste 70 de litri pe metru patrat, cu mult peste media multianuala.

Hidrologii au emis luni o avertizare cod galben, care trebuia sa fie ridicata astazi la ora 10.00. Insa din cauza precipitatiilor abundente, hidrologii au fost nevoiti sa prelungeasca atentionarea pana maine la ora 10:00.

Ploile din ultimele doua zile au avut urmari in intreaga tara. Daca in Capitala vantul si ploaia torentiala au rupt mai multi copaci, in Ramnicu Valcea au smuls acoperisuri iar in Constanta mai multe localitati au ramas fara curent electric .

De seamenea in judetul Botosani, zeci de gospodarii au fost inundate in aceasta dimineata. Apele raului Miletin au iesit din matca din pricina ploilor abundente, facand ca peste 70 de persoane sa fie evacuate. Si in judetul Iasi s-au inregistrat cresteri impotante de debite, iar la Pascani o gospodarie a fost inundata.

Meteorologii sustin ca precipitatiile vor inceta in cursul dupa-amiezii, iar apele vor incepe sa se retraga. Aria precipitatiilor se va resrange iar frontul atmosferic care a provocat spargerea de nori de marti seara se indreapta catre Ungaria.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea