Social

Ploile si inundatiile au afectat mai multe zone din tara

Avertizarile meteorologilor s-au adeverit. 11 case au fost afectate in Catcau, judetul Cluj, dupa o ploaie torentiala.

De asemenea, nordul judetului Gorj a fost afectat aseara de o furtuna puternica insotita de descarcari electrice si chiar grindina . Si in judetul Brasov o furtuna i-a speriat pe locuitorii din Satul Nou. In Buzau, traficul pe un drum a fost blocat de un acoperis smuls de furtuna si aruncat pe sosea.

CLUJ
11 case au fost afectate dupa o ploaie torentiala ce a durat circa doua ore. Din cauza unor podete infundate apa a intrat in casele oamenilor, iar pompierii scot acum apa si aluviunile din curti. Si calea ferata aflata din zona este inchisa pentru a fi curatata.

BRASOV
In numai un sfert de ora strazile dar si curtile localnicilor au fost acoperite de un strat gros de gheata. Si in Brasov a plouat torential azi-noapte mai bine de o ora.

BUZAU
Vantul puternic a smuls acoperisul brutariei din comuna Beceni iar mormanul de lemne si tabla a blocat drumul judetean care leaga orasul Buzau de localitatile din nordul judetului.

GORJ

O furtuna puternica a facut prapad in orasul Bumbesti Jiu. Furnizarea energiei electrice a fost intrerupa timp de cateva minute iar in alte localitati invecinate a cazut grindina. Din cauza ploii torentiale canalizarea din Targu-Jiu nu a mai facut fata si strazile s-au inundat. Reprezentantii ISU Gorj spun ca nu au fost semnalate probleme deosebite.

SATU MARE
Peste 30 de gospodarii au fost inundate in comuna satmareana Orasu Nou. Oamenii spun ca n-au mai vazut asa ceva in ultimii 20 de ani.

TARGU MURES

O ploaie torentiala cu grindina care a durat doar 10 minute a facut prapad aseara in Targu Mures. Patru strazi centrale au fost blocate din cauza apei care a ajuns in unele locuri la aproape o jumatate de metru. Pompierii au intervenit cu mai multe unitati speciale si motopompe pentru a desfunda canalele. In unele zone ale orasului au cazut si cativa copaci.

VASLUI
Si la Vaslui o ploaie torentiala care a cazut aseara a inundat strazile orasului si asta pentru ca reteaua de canalizare nu a mai facut fata. Ploaia torentiala s-a oprit abia dupa ora unu noaptea.

SALAJ
Ploaia torentiala a facut victime in judetul Salaj. O persoana a murit si o alta a fost grav ranita dupa ce remorca unui autocamion a derapat si a intrat pe contrasens unde a lovit frontal o masina care se deplasa regulamentar.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea