Social

Ploile fac ravagii in tara

Ploi torentiale, cauzate de ruperi de nori, grindina si furtuni in mai multe judete din tara. Astfel se verifica avertizarea cod galben data de meteorologi si hidrologi , care se incheie vineri seara.

Conform corespondentilor Realitatea TV, in judetul Suceava a plouat puternic aseara, un drum national si unul judetean fiind partial blocate de aluviuni. De asemenea, in judetul Botosani, cinci gospodarii au fost inundate din cauza precipitatiilor abundente, localnicii din Ripiceni luptandu-se cu apa in curti dupa ce ploaia cazuta a durat o ora, iar in Roscani grindina cazuta, de marimea unui ou, a spart acoperisurile si geamurile mai multor case.

Precipitatiile cazute in Suceava au depasit 27 de litri pe metru patrat, din cauza ploilor puternice, mai multe drumuri fiind afectate. Nici localitatile din Hunedoara sau Dambovita nu au scapat de efectele ploii. Mai multe gospodarii hunedorene au fost iar anumite portiuni din Drumul National 79 Brad – Oradea au fost acoperite cu apa, circulatia desfasuraandu-se cu dificultate.

Cinci localitati dambovitene au ramas fara curent electric, 24 de transformatoare sunt nealimentate si 3 linii electrice sunt deconectate partial, in urma ploii torentiale de miercuri seara. De asemenea, drumul National 71 Targoviste - Sinaia a fost blocat de un arbore care a cazut pe carosabil, dar lucratorii de la Drumuri Nationale au reusit sa deblocheze zona.

Administratia Nationala de Meteorologie a transmis luni o avertizare cod galben de ploi si vijelii catre toate prefecturile din tara, pentru perioada cuprinsa intre miercuri seara si vineri seara, aceasta fiind intarita de avertizarea hidrologica transmisa de Ministerul Mediului. Aseara avertizarea s-a transformat in una cod galben pentru 24 de judete si cod portocaliu pentru alte 18.

In aceasta perioada prognozele spun ca ar urma sa cada ploi insemnate cantitativ, cu fulgere si vant puternic , uneori chiar fiind asteptate vijelii si grindina. Cantitatile maxime de precipitatii prognozate de meteorologi pot ajunge pana la 60 de litri pe metrul patrat in 24 de ore, in anumite zone.

Conform acestor avertizari exista posibilitatea de a se produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie si cresteri de debite si niveluri cu posibile depasiri ale cotelor de atentie pe raurile din bazinele hidrografice Viseu, Iza, Tur, Crasna, Barcau, Crisul Negru, Barzava, Moravita, Caras, Nera, Cerna, Suceava, Moldova, Jijia, bazinele superioare si mijlocii ale raurilor Somes, Mures, Bega, Timis, Jiu, Ialomita, Trotus, Bistrita, Barlad, Siret si bazinele superioare ale raurilor Crisul Repede, Crisul Alb, Olt, Oltet, Arges, Buzau si Prut.

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea