Social

# canicula avertizare meteo #instabilitate atmosferica #cod galben #vreme rea #ploi

Ploi si canicula in Romania! Ce temperaturi ne asteapta astazi

Romania este afectata astazi de ploi, instabilitate atmosferica si canicula. Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis doua avertizari de tip cod galben de vreme rea pentru urmatoarele ore. Iata care sunt zonele afectate si la ce temperaturi trebuie sa ne asteptam astazi.  

 

COD GALBEN de canicula in 10 judete

10 judete din vestul si sud-vestul tarii se afla sub avertizare de val de caldura, disconfort termic accentuat si canicula in perioada 8-9 iulie.

“Valul de caldura va persista in cea mai mare parte a Olteniei, in vestul Maramuresului si sud-vestul Transilvaniei, unde vor fi temperaturi maxime de 31...35 de grade, iar in Banat si Crisana chiar se va intensifica, va fi canicula, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 35 si 38 de grade. Indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge si local, mai ales in vestul tarii, va depasi pragul critic de 80 de unitati al disconfortului termic.

Disconfortul termic se va mentine ridicat si la sfarsitul saptamanii, pe alocuri, la campie.”, anunta ANM.

COD GALBEN de ploi in 9 judete

In acelasi timp, 9 judete din tara se afla sub avertizare de tip cod galben de ploi in intervalul 08 iulie, ora 13:00 – 08 iulie, ora 22:00.

“In intervalul mentionat, in nordul Olteniei si al Munteniei, precum si in zona Carpatilor Orientali, vor fi perioade in care instabilitatea atmosferica va fi accentuata si se va manifesta prin averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice, intensificari ale vantului si, izolat, grindina. In intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitatile de apa vor depasi 25...40 l/mp.

Fenomene asociate instabilitatii atmosferice vor fi pe arii mai restranse si in sud-estul tarii si in restul zonei montane.”, avertizeaza ANM.

Vremea in Bucuresti

Astazi, in Bucuresti, vremea va deveni normala termic pentru aceasta data. Cerul va fi variabil, cu unele innorari in a doua parte a zilei, cand vor fi posibile averse, descarcari electrice si usoare intensificari ale vantului (in general de 35...40 km/h). Temperatura maxima va fi de 29...30 de grade Celsius, iar cea minima va fi de 17...19 grade Celsius.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea