Social

#romania #bulgaria #granita #ploi acide

Ploi acide in apropierea granitei Bulgariei cu Romania

Meteorologii de la Sofia au anuntat ca mai multe ploi acide au cazut in cursul acestei saptamani in cateva orase din Bulgaria.  Au fost inregistrate ploi cu aciditate peste limitele normale in nordul Bulgariei, in apropierea frontierei cu Romania.

Meteorologii bulgari au anuntat ca o posibila cauza ar fi poluarea aparuta in urma bombardamentelor din Libia si nicidecum norul radioactiv de la centrala nucleara Fukushima din Japonia.

Potrivit lui Valeri Spiridonov, vicepresedintele Institutul National de Meteorologie din Bulgaria, ploaia acida are nivelul pH-ului sub 5.6, iar cu cat este mai scazut nivelul pH-ului, cu atat aciditatea este mai mare .

Au fost inregistrate ploi acide in zona oraselor Vidi , Loveci, Karnobat. Cel mai mare nivel de aciditate a fost inregistrat in cazul ploilor din apropierea oraselor Plevna, Dobrici, Montana, Sumen, Sliven si Burgas.

Specialistii sustin ca ploile acide nu afecteaza sanatatea omului, ele fiind daunatoare pentru agricultura.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea