Social

#inundatie #zapada #bucuresti

Ploaie dupa zapada, reteta de inundatii in Bucuresti

Canalizarea din Bucuresti ar putea sa nu faca faca topirii bruste a troienelor de zapada, pe fondul incalzirii vremii si al ploilor din urmatoarele zile, a avertizat Prefectul Capitalei .

Mihai Atanasoaie, prefectul Bucurestiului, a cerut firmelor de salubrizare transportarea si depozitarea zapezii si destuparea gurilor de canal pentru a preveni inundatiile iminente.

Firmele care abia au terminat deszapezirea arterelor principale, nu par pregatite sa faca fata situatiei.

"Intelege cineva ca asta inseamna 135.000 de curse cu basculantele? Si aici vorbesc doar de sectorul 1", a declarat pentru Adevarul, Sorin Velicu, directorul Romprest , firma care deszapezeste in sectorul 1.

Masura primarului Sorin Oprescu de a inchide temporar circulatia pe timpul noptii in Bucuresti, pentru a inlesni deszapezirea a functionat, dar acum troienele sunt pe trotuare si in statiile de autobuz.

Deszapezirea inseamna gropi la vara

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a anuntat ca fondurile alocate pentru 2010 pentru intretinerea drumurilor au fost aproape cheltuitepe deszapezire.

"Iarna asta ne-a dat peste cap cu toate sumele alocate la intretinere, care la ora actuala sunt depasite de vreo patru ori si probabil ca o sa luam de la reparatii si la vara o sa ne intrebati de ce avem gropi sau de ce nu am asfaltat , nu am mai terminat o bucata de drum", a declarat Berceanu.

"Cel mai probabil in aprilie vom ramane fara bani. Asta inseamna ca nu vom putea incepe campania de reabilitare a drumurilor pentru sezonul estival. Practic toti banii pe care ii avem se vor duce pe deszapezire si pe plata datoriilor", a declarat pentru Gandul Florin Dascalu, directorul directiei de intretinere a drumurilor din cadrul CNADNR.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea