Social

Plin la Steaua, gol la Rapid

Toate tichetele la partida de miine cu Heerenveen (19.00 - TVR1) au fost epuizate. In schimb, oficialii Rapidului nu reusisera ieri la prinz sa vinda drepturile de televizare la meciul cu Hertha Berlin (17.15).

Fotbalistic, Rapid se afla in fata celei mai mari performante din istoria clubului, accederea in optimile Cupei UEFA. Triumful fara precedent nu isi are insa corespondentul in plan financiar , acolo unde rezultatele par a fi sub asteptari. Meciul de la Berlin a fost considerat ultima optiune de televiziuni, asa ca oferta din Germania pentru meciul din Giulesti este mai mica decit ne asteptam, a precizat presedintele executiv al giulestenilor, Dinu Gheorghe . Datele negative ale problemei nu ii va afecta insa pe jucatori, in cazul in care isi vor procura biletele pentru optimi. Clubul va acorda prime de 250.000 de euro, asa cum s-a stabilit. Noi asteptam si alte propuneri pina in ziua meciului sau chiar dupa, a completat oficialul rapidist.

Incredere maxima in calificare

Dincolo de aspectele financiare, antrenorul Razvan Lucescu si jucatorii par a face abstractie de avantajul adjudecat in tur, 1-0 pe Olympiastadion. Cunoscind foarte bine mentalitatea echipelor germane, consider ca va fi un meci dificil. Sintem favoriti prin prizma rezultatului de la Berlin, insa acest lucru ne pune intr-o situatie dificila, deoarece ei nu mai au nimc de pierdut si vor face orice pentru a obtine calificarea, a avertizat Razvan Lucescu. Tehnicianul va avea la dispozitie intregul lot prezent la Berlin, cu exceptia lui Burdujan, suspendat pentru cumul de cartonase galbene. Atacantul va fi inlocuit de Vasilache sau de Nae Constantin, reprofilat intre timp fundas. Cu toate acestea, increderea in calificare este maxima in cazul jucatorilor. Sint multumit si cu un rezultat de egalitate, insa o victorie va fi buna pentru moralul nostru si pentru palmaresul clubului, a sustinut Daniel Coman.

Berlinezii, decimati

De partea cealalta, criza berlinezilor poate deveni acuta in contextul in care, pe linga rezultatele negative din meciurile cu Rapid si cu Schalke, din campionat, nemtii vin decimati la Bucuresti. Yildiray Basturk, Medlung si Boateng sint suspendati, Pantelic nu are drept de joc, iar Simunic, Schroder, Kovac, Neuendorf si Van Burik sint accidentati . Dintre toti, singurele sanse de a evolua, fie ele minime, le are Van Burik. Trecem printr-o perioada dificila, dar sint in fotbalul profesionist din 1983 si nu e nimic nou pentru mine. Fotbalul nu este facut numai din lucruri bune, dar nu vad nici un motiv de isterie. Inca ne putem indeplini obiectivele, deoarece soarta este in miinile noastre, a raspuns optimist antrenorul Falko Gotz problemelor cu care se confrunta.

Porti inchise in Ghencea

Desi pornea ca un meci a carui importanta nu va fi prea mare, dupa victoria din tur si numele deloc convingator al adversarilor, plus data si ora de disputare, Steaua-Heerenveen se va disputa cu portile inchise, dupa cum a precizat directorul executiv al gruparii din Ghencea, Valeriu Argaseala . Astfel, pina luni seara s-au epuizat toate biletele de la tribunele zero, intii si a doua, cozile de la casele de bilete din Ghencea, complexul Lia Manoliu sau magazinul Unirea fiind impresionante. In aceste conditii, marti dimineata au mai fost puse in vinzare 4.000 de tichete, toate la peluze, dintre cele 42.000 emise pentru aceasta partida. Adunind si numarul posesorilor de abonamente, pe stadionul din complexul Lia Manoliu sint asteptati aproximativ 50.000 de spectatori, capacitatea arenei fiind de 55.000 de locuri.

Altfel, patronul din Ghencea a declarat ca va merge la meci la fel de relaxat ca si la partida din tur. Ce emotii sa mai am? Va fii distractie joi. Vreau sa-i scoatem si pe spanioli, ca pe olandezi i-am batut. O sa fac si un stadion mai mare, ca cel din Ghencea nu mai face fata, a declarat Gigi Becali, care a facut o comparatie intre fostul si actualul antrenor din Ghencea, Protasov, respectiv Olaroiu: Oli este mai mult cu tactica, nu mai iese un anumit jucator in relief, toti joaca pentru echipa. Adversara de joi a Stelei, Heerenveen, va sosi astazi in jurul orei 15.30 in Romania, elevii lui Gertjan Verbeek urmind sa efectueze antrenamentul oficial de la ora 19:00.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea