Social

#creier #plimbari #beneficii plimbari

Plimbarile pe jos cresc dimesiunea creierului

Mersul pe jos in ritm alert, efectuat de trei ori pe saptamana, creste dimensiunea hippocampusului, centrul cerebral al memoriei, una dintre cele mai afectate regiuni ale creierului de boala Alzheimer, potrivit noilor cercetari realizate de oamenii de stiinta americani.

La acest studiu au participat 120 de barbati si femei, cu varsta cuprinsa intre 55 si 80 de ani, care au efectuat plimbari in pas alert, timp de 40 de minute, de trei ori pe saptamana.

Desi in mod normal creierul se micsoreaza odata cu varsta, experimentul a aratat ca, dupa un an de plimbari sustinute, regiunile-cheie la nivel cerebral ale participantilor, in special hippocampusul, si-au marit dimensiunea cu 2%, potrivit analizelor efectuate de cercetatori.

Oamenii de stiinta au precizat, de asemenea, ca aceasta crestere este echivalenta cu intinerirea a doi ani a varstei creierului.

Sursa foto: fetelestiu.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea