Social

#pericol ambasade sua #plicuri praf alb

Plic suspect cu praf alb, primit la ambasada SUA din Bucuresti

Sase ambasade SUA din Europa, inclusiv cea din Bucuresti, au primit marti plicuri continand un de culoare alba, dar pana in prezent toate testele pentru substante periculoase au iesit negative, relateaza pe blogul sau de pe site-ul ABC News ziaristul Kirit Radia.

Ambasadele SUA din Berlin, Bucuresti, Berna, Bruxelles, Copenhaga si Dublin au primit fiecare cel putin un plic, ceea ce a determinat autoritatile sa ia masuri de precautie , in cazul in care praful s-ar fi dovedit periculos, sustine ziaristul, care citeaza ca sursa a acestei stiri.

Potrivit lui Gordon Duguid, purtator de cuvant la Departamentul de Stat , testele initiale de la Bucuresti s-au dovedit negative. La fel, unul dintre cele trei plicuri trimise la ambasada din Berlin nu pune niciun pericol, iar celelalte doua sunt inca in teste, potrivit oficialului de la Departamentul de Stat.

Praful este testat local, iar esantioanele sunt trimise si catre laboratoare din Statele Unite pentru examene suplimentare. Ambasada SUA de la Bucuresti a anuntat marti dupa-amiaza ca a primit un ce continea un praf alb de origine necunoscuta .

Angajatii ambasadei au urmat procedurile standard aplicate in asemenea cazuri, dar sediul nu a fost evacuat, doar accesul publicului fiind restrictionat temporar, preciza un comunicat.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea