Social

Plesu si Grigoriu, pierderi pentru TVR si Radio

Comisiile de cultura din Parlament i-au confirmat ieri pe toti cei 16 reprezentanti propusi pentru CA al Societatii Romane de Radio. La TVR au fost insa si unele surprize prin retragerea lui Andrei Plesu si posibila inlocuire a acestuia cu regizorul Alexandru Darie.
Singurul reprezentant propus pentru CA al SRR care a primit un vot negativ la audierile din comisiile de cultura a fost Mitzura Arghezi din partea PRM. Adrian Cioroianu, cel care a votat impotriva, si-a motivat optiunea prin faptul ca Mitzura Arghezi nu are nimic in comun cu functia pentru care a candidat. Cu toate acestea, aproape toti candidatii prezenti la audieri si-au aratat incompetenta, raspunsul acestora la intrebarile parlamentarilor facindu-i de cele mai multe ori sa cada in ridicol.

Nici unul insa nu a reusit sa o intreaca pe Mitzura Arghezi, campioana absoluta la aberatii. Pentru ea, principala atributie a CA este sa controleze si sa aduca imbunatatiri la emisiuni, iar obiectivele pe care le va promova in noua postura sint: sa se vorbeasca frumos la radio, sa se faca conferinte frumoase sau sa se descopere toate frumusetile Romaniei. Tot ieri, au intervenit si doua schimbari majore pe listele de candidati in CA din audiovizual .
Plesu a fost pacalit de PNL

Andrei Plesu a renuntat si a fost inlocuit de regizorul Alexandru Darie la TVR, iar Paul Grigoriu, propus sef la SRR de catre PD, s-a retras cu o ora inainte de audierea din Parlament. Plesu s-a retras pentru ca nu a dorit sa apara ca fiind candidat desemnat de un partid politic. Eu am avut o singura discutie cu domnul prim-ministru si am inteles ca perspectiva este a unei prezente in CA din partea primului-ministru, a guvernului. Nu m-am gindit nici o clipa ca voi fi reprezentantul unui partid acolo. E regretabil ca a survenit acest mal entendu. In ceea ce priveste abandonul lui Paul Grigoriu, nu se cunosc inca motivele, el refuzind sa dea vreo declaratie.
Absenteism la TVR

La alegerile de luni pentru reprezentantii salariatilor in CA al TVR au participat doar 1.422 de angajati dintre cei aproximativ 3.000. Pe primul loc s-a clasat Liviu Fetter, director servicii interne, iar pe cel secund, Sorin Burtea, realizator de programe economice. In ceea ce priveste alegerile pentru sefia CA al TVR, presedintele PSD, Mircea Geoana, ne-a declarat ieri ca nu avem probleme sa sustinem un candidat nepolitizat, respectiv Tudor Giurgiu . Nu vom propune un candidat pentru sefia CA la TVR, pentru ca nu stim ce joc tactic face Traian Basescu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea