Social

#cumparaturi #card #plata card #plata cu cardul #riscuri plata card

Platesti cu cardul? Riscul de a ramane fara bani e tot mai mare!

Infractorii cibernetici pot fura de la distanta codul PIN. Este avertismentul lansat de autoritatile din tara noastra, care spun ca romanii s-ar putea trezi cu conturile golite de hackeri, scrie digi24.ro.

Cum? Hotii de PIN-uri intra in sistemul care leaga cititoarele de carduri din magazine sau restaurante de calculatoarele bancilor. POS-urile se conecteaza prin internet la serverul bancii, dar informatiile de pe card trec mai intai printr-un calculator local. Daca hackerul reuseste sa intercepteze informatiile inainte ca acestea sa ajunga la calculatorul bancii, atunci poate afla PIN-ul cardului. Mai apoi, folosind un card clonat, hackerul poate fura banii clientilor.

"Va scana calculatoarele care au anumite porturi deschise, acele porturi care sunt standard pentru conectarea POS-urilor, le va compromite, va prelua controlul asupra POS-ului, va citi din POS cardul bancar introdus in POS si intr-un viitor - aici e singura chestie care inca nu s-a intamplat - va citi si PIN-ul. Pentru ca PIN-ul se inscriptioneaza pe POS", explica Gabriel Mazilu, director adjunct SRI, citat de digi24.ro.

Numarul celor care cumpara online este tot mai mare. Potrivit statisticilor, romanii au peste 10 milioane de carduri active.

Sursa foto: lapresse.ca

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea