Social

# transport in comun #ratb #sms #plata calatorii

Plata prin SMS a calatoriilor cu mijloacele de transport in comun se extinde

Regia Autonoma de Transport Public din Iasi a lansat, dupa modelul din Bucuresti, serviciul disponibil non-stop prin care calatorii vor avea posibilitatea achizitionarii biletelor cu o calatorie si a abonamentelor de o zi pe traseele autobuzelor si tramvaielor prin SMS.

Serviciul a fost lansat pentru prima oara in Bucuresti, in luna aprilie a acestui an, si este disponibil in retelele Orange, Vodafone, Cosmote si RCS&RDS. Acest serviciu permite doar plata abonamentului de o zi.

La Iasi, serviciul este disponibil in retelele Vodafone si Orange. Valabilitatea calatoriei prin SMS este de o ora, iar tariful este 0,37 euro+TVA. Pentru un abonament valabil o zi pe toate traseele RATP, pretul este de 1,21 euro+TVA.

Achizitionarea calatoriilor prin SMS se face inainte de urcarea in mijlocul de transport, la numarul de telefon 7494. Apoi, calatorul va primi inapoi un SMS cu un cod de confirmare care ii va fi aratat controlorului.

In momentul efectuarii controlului, calatorul va mai primi un SMS de verificare, care va trebui prezentat controlorului.

Prin intermediul acestui serviciu, plata se face instant, fara a mai fi nevoie de deplasarea la o casierie.

Sursa foto: dcnews.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea