Social

#cas #anaf #persoane fizice #plata CAS

Plata CAS-ului pentru persoane fizice ar putea fi simplificata

Agentia Nationala de Administrare Fiscala vrea sa simplifice plata contributiilor CAS pentru contribuabilii persoane fizice, preluati de la 1 iulie 2012, prin introducerea unui formular unic.

In acest moment, stabilirea sumelor pentru contributiile la asigurarile sociale se face pe baza veniturilor declarate de contribuabil, prin doua formulare: formularul 610 ("Decizie de impunere privind obligatii de plata cu titlu de contributii de asigurari sociale"), respectiv formularul 620 ("Decizie de impunere pentru plati anticipate cu titlu de contributii de asigurari sociale de sanatate").

Potrivit unui proiect de ordin al ANAF, se doreste modificarea formei si continutului formularului 200 ("Declaratie privind veniturile realizate din Romania"). Acesta se va transforma in formularul "Decizie de impunere privind platile anticipate cu titlu de impozit pe venit/contributii de asigurari sociale de sanatate, precum si obligatiile de plata cu titlu de contributii de asigurari sociale". El va contine obligatiile datorate de o persoana fizica, pe categorii si surse de venit.

Sursa foto: cronicadeiasi.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea