Social

#plante #seif #salvare omenire #plante seif #seiful apocalipsei

Plantele care ar putea salva omenirea, pastrate intr-un seif

Un grup de cercetatori a infiintat, pe o insula din arhipelagul Svalbard, din nordul Norvegiei, o banca unde sunt conservate in siguranta seminte de plante care ar urma sa salveze speciile disparute in urma unui cataclism.

Numita si "Seiful Apocalipsei", banca pastreaza peste 700.000 de mostre distincte de seminte si a fost amenajata pentru a pastra biodiversitatea agricola si pentru a salva speciile de plante aflate pe cale de disparitie, fie din cauze naturale, fie ca urmare a unei catastrofe. Potrivit initiatorilor acestui proiect, depozitul de seminte ar putea sa repuna pe picioare agricultura chiar si dupa un cataclism care ar distruge toate culturile din lume.

Insula pe care a fost construita banca de seminte a fost aleasa datorita conditiilor ideale pentru pastrarea semintelor pe termen lung. Pe aceasta insula nu se produc cutremure si, in plus, se afla la 130 m deasupra nivelului marii, fiind ferita de inundatii chiar si in situatia in care calota glaciara s-ar topi.

Sursa foto: nationalgeographic.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea