Social

Plangeri penale pentru directorul Finantelor sucevene

curtea de conturi pregateste cel putin trei plangeri penale impotriva directorul Directiei Generale a Finantelor Publice Suceava, Petrica Ropota.

La nivelul DGFP Suceava are loc de mai multa vreme o disputa intre directori, implicandu-se in conflict mai multe partide politice sau lideri politici locali, precum si alti sefi de institutii. In disputa a intrat si Curtea de Conturi care a cerut mai multe documente pentru a verifica activitatea celor de la Finante. Suspectand, probabil, ca este lucrat de subalternii sai, directorul executiv, Petrica Ropota, a refuzat sa puna la dispozitia inspectorilor Curtii de Conturi actele necesare.

Ba mai mult, a amenintat controlorii financiari ai Curtii de Conturi cu plangeri penale. Reactia Cutii de Conturi nu a intarziat, Petrica Ropota devenind una din tintele acestei dispute politice si institutionale, fiind si el suspectat ca are de ascuns mai multe inginerii financiare si pentru care se vor face plangeri penale de catre Curtea de Conturi. Este vorba de acuzatiile de inginerii financiare la Perla Radautilor – unul dintre producatorii suceveni de alcool, in spatele caruia se afla interesele unor oameni de afaceri din zona muncipiului Radauti. 


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea