Social

Plangeri penale impotriva DGASPC Galati

ANPDC i-a reclamat pe directorul DGASPC si pe seful Centrului de Plasament Nr. 9 dupa ce au refuzat un control.  

Presedintele CJ Galati a dispus verbal sa nu fie primit controlul de la Bucuresti.

Autoritatea nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului (ANPDC) a depus plangeri penale impotriva directorului Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Galati si a sefului Centrul de Plasament nr. 9, unde s-a refuzat in mai multe randuri controlul Autoritatii.

ANPDC atransmis Parchetului de pe langa Tribunalul Galati o plangere penala impotriva Marinelei Dobrea, directorul executiv al DGASPC Galati, si a lui Cristian Fonu, seful Centrului de Plasament nr. 9., care au refuzat controalele reprezentantilor Autoritatii, invocand o dispozitie a lui Eugen Durbaca, presedintelui Consiliului Judetean Galati.

"Motivat de refuzul directorului executiv al DGASPC si al sefului de centru de a permite echipei ANPDC sa efectueze controlul, institutia noastra a formulat plangere penala impotriva celor doi, care a fost transmisa Parchetului de pe langa Tribunalul Galati", se arata intr-un comunicat de presa transmis de ANPDC.

Acuzand controale la comanda politica, Eugen Durbaca a dispus, la inceputul acestei luni, ca o echipa de control a ANPDC sa nu fie primita in Centrul de Plasament nr. 9, unde anterior fusesera semnalate mai multe nereguli si unde s-a spanzurat un tanar orfan de 24 de ani, care locuia in continuare aici, desi depasise de mult varsta ce ii permitea sa ramana in centru.

» Presedintele Consiliului Judetean Galati, care a dispus verbal sa nu fie primit controlul de la Bucuresti, sustine ca nu exista vreun temei pentru plangere penala nici impotriva celor doi, nici impotriva sa. "Nici nu are cum sa-mi faca mie plangere penala, ca eu sunt presedinte de judet! Poate sa faca plangere penala celor care sunt la Protectia Copilului!

Eu, ca presedinte de judet, sunt cel care coordoneaza activitati. Nu are de ce sa faca plangere penala nici impotriva celor doi pentru motivul ca nu au motive. Doar pentru ca suntem in campanie electorala, sigur ca pot face, dar nici intr-un caz la adresa mea", a declarat, intr-o conferinta de presa, Eugen Durbaca, presedintele CJ Galati.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea