Social

#plangere penala #maidanezi #prefectul capitalei #protectia animalelor si mediului

Plangere penala pentru prefectul Capitalei, din cauza maidanezilor

Federatia pentru Protectia Animalelor si Mediului (FPAM) a inaintat Parchetului de pe langa Judecatoria sectorului 5 al Capitalei o plangere impotriva prefectului de Bucuresti, Mihai Atanasoaei , pe care il acuza ca nu respecta legea si instiga la uciderea cainilor vagabonzi.

"Printr-o campanie sustinuta impotriva cainilor comunitari, prefectul Capitalei a recomandat public eutanasierea cainilor fara stapan, recomandare preluata de mass media, ceea ce a produs un impact negativ asupra persoanelor iubitoare de animale", potrivit unui comunicat FPAM.

Iubitorii de animale amintesc ca omorarea animalelor cu intentie si provocarea de suferinte fizice si psihice prin orice mijloace constituie infractiuni, potrivit legii.

Curtea Constitutionala a declarat neconstitutionala Legea cainilor fara stapan , care prevedea ca ramane la latitudinea autoritatilor locale daca pot fi eutanasiati sau nu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea