Social

#coruptie. moscova #medvedev

Plan impotriva coruptiei la Moscova

Presedintele rus va actiona pe trei paliere: sanctionarea oficialilor corupti, stimularea functionarilor publici si schimbarea mentalitatii la nivel national.

Dmitri Medvedev a semnat "Planul National Anticoruptie" care, potrivit presei, contine masuri de perfectionare a legislatiei in materie, simplificarea procedurilor de tragere la raspundere a persoanelor care beneficiaza de imunitate , crearea unui sistem de monitorizare a functionarilor de stat pentru depistarea actelor de coruptie, precum si controlul suplimentar al veniturilor si cheltuielilor lor si a membrilor familiilor acestora.

Dupa vacanta parlamentara , Duma de Stat va incepe lucrarile asupra unui pachet de legi anticoruptie, desi comentatorii subliniaza ca legislatia rusa nu contine definitia normativa a acestui fenomen.

Climat mai bun pentru afaceri

Liderul de la Kremlin s-a pronuntat si pentru crearea in Rusia a unor conditii favorabile pentru investitori, subliniind ca statul rus trebuie "sa inceteze sa fie un cosamar pentru mediile de afaceri". "Oamenii de afaceri sunt obositi de inspectii si de tot felul de tracasari.

Trebuie ca fortele de ordine si autoritatile noastre sa inceteze sa mai fie un cosmar pentru oamenii de afaceri", a mai precizat Medvedev.

"Exista un cerc vicios - puterea stoarce bani de la intreprinzatori , iar acestia, la randul lor, corup puterea. Daca nu se va pune capat acestei practici, daca nu se vor crea conditii favorabile pentru investitii, pentru climatul investitional, nimic nu se va schimba", a afirmat presedintele rus in cadrul unei intalniri cu reprezentantii intreprinderilor mici si mijlocii desfasurate, la sfarsitul saptamanii trecute, in orasul Gagarin, din regiunea Smolensk.

El a sustinut propunerea sefului Serviciului Federal Antimonopol, Igor Artemiev, de creare a unor consilii de observatori in toata tara pentru apararea intereselor micului intreprinzator . Medvedev a incheiat spunand: "In tara noastra semnalele au o mare importantta. Va rog sa luati acest anunt ca pe un semnal care a fost dat".

Pe urmele lui Putin


Desi vrea sa se desprinda de Vladimir Putin, Medvedev a inceput "sa imite imaginea de baiat dur a predecesorului sau, presarandu-si discursul oficial cu jargonul de strada, rostit raspicat", scrie "Finacial Times".

Potrivit unui sondaj de opinie, dat publicitatii la sfarsitul saptamanii trecute, 36% din rusi continua sa creada ca in spatele deciziilor lui Medvedev se afla Putin, in timp ce numai 9% sunt de parere ca noul presedinte detine puterea.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea