Social

#mame #indemnizatia pentru mame #indemnizatia pentru cresterea copilului #copil #bani #venit

Plafonul instituit pentru indemnizatiile pentru mame ramane in vigoare pana la toamna

Indemnizatiile pentru mame raman plafonate cel putin pana la toamna. Aceasta este decizia luata ieri de catre parlamentarii romani care au stabilit ca plafonul maxim de 4.000 de lei pentru indemnizatia mamelor ramane in vigoare, la fel ca si micsorarea punctului de pensie.

Deputatii au votat ieri impotriva proiectului de lege care aproba Ordonanta de Urgenta 226 din 2008, lege prin care valoarea punctului de pensie este micsorat pana la 697,5 lei, iar indemnizatia mamelor este plafonata la 4.000 RON. Ordonanta respectiva fusese emisa in noiembrie 2008 si avea drept scop reducerea cheltuielilor bugetare.

Parlamentul poate decide insa sa schimbe prevederile legii si sa scoata plafonul indemnizatiilor pentru mame, acestea urmand sa beneficieze de 85% din venituri , fara a mai exista pragul maxim de 4.000 de lei.

La sfarsitul anului trecut Guvernul stabilea ca mamele cu venituri foarte mari sa nu poata lua o indemnizatie mai mare de trei salarii medii pe economie, adica aproximativ 40 de milioane de lei. Mamele urmau sa primeasca de la 1 ianuarie 2009, 85% din media veniturilor din ultimul an pentru cresterea copiilor .

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea