Social

PKK santajeaza armata turca si Germania

Partidul Muncitorilor din Kurdistan ( PKK ) va elibera cei trei cetateni germani rapiti saptamana trecuta doar daca Turcia isi suspenda operatiunile militare impotriva sa. Anuntul a fost facut, ieri, de catre purtatorul de cuvant al organizatiei kurde, Sozdar Avesta, noteaza Mediafax.

“Gruparea PKK este dispusa sa ii elibereze pe cei trei turisti germani cu conditia ca Turcia sa intrerupa atacurile militare in regiunea unde acestia au fost rapiti si ca eliberarea sa se realizeze sub egida unei organizatii internationale precum Crucea Rosie ”, a precizat Avesta.

“Starea lor de sanatate este buna. Au fost rapiti ca reactie la actiunile Germaniei. Cerem Guvernului german sa aiba o alta politica in privinta kurzilor”, a adaugat purtatorul de cuvant al PKK, aflat in Muntii Qandil, din nordul Irakului. Pentru eliberarea celor trei alpinisti , trupele paramilitare turce au lansat o operatiune in apropiere de Muntele Ararat , din estul Turciei.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea