Social

Piturca: Sansele s-au marit, dar sint tot mici

Tricolorii s-au reunit ieri la Mogosoaia in vederea ultimului meci din aceasta campanie de calificare la Cupa Mondiala din Germania. Jucatorii s-au declarat increzatori in victoria contra Finlandei, nu la fel de optimisti insa in calificare.

In ultima vreme, fotbalul romanesc performeaza la nivelul cluburilor mai pregnant decit la cel al echipei nationale. Dupa ce Steaua, Dinamo si Rapid au acces in grupele Cupei UEFA, tricolorii isi joaca, simbata, la Helsinki, ultima sansa de a prinde trenul de Germania. Ieri, selectionerul Victor Piturca a chemat sub tricolor 16 dintre cei 22 de jucatori, ultimii sase urmind a fi anuntati dupa meciurile Stelei si al Rapidului de ieri-seara. Avind in vedere victoria de rasunet a nationalei din fata Cehiei, atmosfera a fost una destinsa, ieri, la Centrul Tehnic de la Mogosoaia, tricolorii fiind extrem de increzatori in victoria din fata Finlandei, nu la fel de optimisti insa in privinta calificarii. Practic, pentru ca elevii lui Victor Piturca sa prinda in extremis barajul pentru Cupa Mondiala de anul viitor, cele trei puncte din partida cu nordicii sint suficiente, cu conditia ca nationala Cehiei sa nu acumuleze mai mult de un punct in partidele cu Olanda, de simbata, si cu Finlanda, pe 12 octombrie.

Selectionerul ataca ploile

Selectionerul Victor Piturca a pastrat tonul realist, manifestindu-si totodata regretul fata de faptul ca n-a putut conta pe toti jucatorii convocati din cauza vremii nefavorabile. Este ultimul nostru joc din preliminarii , dificil, in deplasare cu Finlanda la Helsinki. Avem sanse de a prinde locul doi. Dupa victoria cu Cehia ele s-au marit, dar ramin mici. Avem nevoie de victorie si imi doresc o confirmare la ce s-a intimplat cu Cehia. Daca reusim un joc bun si o victorie sintem pe un drum ascendent si putem crede in revigorarea fotbalului romanesc si in sansele noastre pentru campania viitoare de calificare. Intilnim un adversar valoros, in acelasi timp imprevizibil , care a pus probleme Olandei si in special Cehiei. Din punctul meu de vedere, as fi preferat sa nu se joace azi aceste partide, dar nu e un capat de tara. Intr-un fel mi-am dat programul peste cap din cauza vremii, pentru ca era foarte important sa am toti jucatorii la lot azi (n.r. - ieri), a punctat Victor Piturca.

Tricolorii nu cred in aranjamente

Pentru partida de simbata, marea absenta din lotul tricolorilor o constituie cea a capitanului Cristi Chivu, suspendat din cauza cumulului de cartonase galbene, un fapt deplins de presedintele Federatiei Romane de Fotbal. Daca ne uitam la meciurile in care nu au evoluat Chivu si Mutu, absenta unor titulari de drept la nationala este importanta. Exista la toate echipele jucatori care pot face diferenta in anumite momente de joc, a precizat Nasul, care nu crede in varianta unui aranjament intre Cehia si Olanda in meciul direct, care se va disputa la doua ore dupa cel al Romaniei: Nu se pune problema unui aranjament intre Cehia si Olanda. Olanda vrea sa fie calificata inainte de ultimul meci. Vor dori sa faca sarbatoare la meciul cu Macedonia. Pe aceeasi lungime de unda s-a situat si Adi Mutu . Nu cred intr-un aranjament intre Cehia si Olanda. Nu este posbil asa ceva la un asemenea nivel. Ambele echipe isi vor disputa corect sansele. Olanda este cea mai buna echipa din grupa si poate sa invinga in Cehia.

Echipa pleaca joi in Finlanda

Partida dintre Finlanda si Romania se va disputa simbata, de la ora 17.00. Pina atunci, Victor Piturca a intocmit un program cu doua antrenamente pe zi, excluzind ziua de ieri, cind a fost o singura sedinta, si pe cea de joi, cind se va pleca in Finlanda. De asemenea, vineri, tricolorii vor efectua antrenamentul oficial dinaintea ultimei partide din aceasta campanie de calificari.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea