Social

Piturca, multumit de evolutia echipei nationale

Selectionerul Romaniei, Victor Piturca, a declarat, la finalul meciului castigat cu scorul de 3-0 in fata Rusiei, ca evolutia tricolorilor este datatoare de sperante in perspectiva participarii la Campionatul European din Austria si Elvetia.

"A fost un test pe care l-am numit important si pot spune ca echipa Romaniei l-a trecut cu brio. O victorie evidenta, la trei goluri si nu se mai poate spune mare lucru. Am avut perioade excelente in acest joc. Oaspetii au facut o prima repriza buna, dar toti baietii au jucat la un nivel inalt, ceea ce ne da sperante pentru turneul final. E adevarat, va fi altceva cand vor fi meciuri oficiale, insa aceasta partida imi da sperante pentru viitor. Acum nu trebuie sa ne entuziasmam si sa credem ca suntem buricul pamantului. Au fost si lucruri mai putin bune, dar le vom remedia", a spus Piturca.

Intrebat de ce echipa a jucat mai bine in repriza a doua, dupa iesirile lui Mutu si Chivu, Piturca a raspuns: "De ce sa nu se miste bine? Am spus intodeauna ca echipa nu sta in unul sau doi jucatori. I-am schimbat pe Mutu si pe Chivu ca sa ii protejam. Mutu vine dupa un accident si a reintrat nerefacut complet la echipa sa de club, Cristi la fel, are probleme cu umarul, si in orice moment se poate accidenta".

Antrenorul primei reprezentative s-a aratat foarte multumit de evolutia atacantului Marius Niculae , revenit la lot dupa o pauza de 22 de luni: "Era important pentru Marius Niculae sa revina cu gol, asa ii sta bine unui atacant. E fantastic sa revina dupa atata timp". Piturca a mai spus ca fundasul Gabriel Tamas, inlocuit cu Ovidiu Petre in prima repriza, este suspect de fisura la degetul mic si urmeaza sa efectueze un control pentru a se afla situatia lui exacta.

Echipa nationala a Romaniei a invins reprezentativa Rusiei, scor 3-0, in cel mai puternic meci amical din campania de pregatire a turneului final al Campionatului European din Austria si Elvetia. Golurile Romaniei au fost marcate de Marica, D. Niculae si M. Niculae.
Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea