Social

#campanie #electoral #prezidential #presedinte #candidat #adrian nastase #constitutie #premier #traian băsescu

Ping pong electoral intre prezidentiabili

In plina campanie pentru parlamentare a inceput si runda electorala pentru prezidentiale. Cei doi prezidentiabili pentru alegerile de anul viitor pentru fotoliul de presedinte au inceput, mai direct si mai dur decat in alte dati, atacurile directe la adresa adversarului.

Dupa ce presedintele Traian Basescu a precizat ca premierul va fi desemnat dupa increderea inspirata in mod personal, liderul CN al PSD, Adrian Nastase, a ripostat si l-a amenintat pe seful statului cu "arma" boicotarii votului de investitura , relateaza Gardianul. Nastase i-a transmis presedintelui ca, daca va hotari - arbitrar - sa numeasca un alt prieten de-al sau drept candidat la functia de prim-ministru (...), atunci majoritatea parlamentara creata dupa alegeri, careia i s-ar refuza dreptul de a-si forma guvernul (datorita unei desemnari arbitrare) ar putea sa nu se prezinte la votul pentru investitura". Nici Basescu nu se lasa mai prejos si reaminteste ca are la dispozitie, conform Constitutiei, posibilitatea dizolvarii Parlamentului. "Daca Basescu nu va lua in serios vointa populara si, in consecinta, punctul de vedere al partidelor la formarea Guvernului, hotarand - arbitrar - sa numeasca un alt prieten de-al sau drept candidat la functia de prim-ministru care sa umble apoi prin oras pentru a cumpara voturi sub santajul unor posibile alegeri anticipate, atunci majoritatea parlamentara creata dupa alegeri, careia i s-ar refuza dreptul de a-si forma guvernul (datorita unei desmnari arbitrare), ar putea sa nu se prezinte la votul pentru investitura, Guvernul Tariceanu continuand sa functioneze, in baza art.110, alin. 4 din Constitutie, pana cand Basescu ar lua in serios consultarea partidelor", a precizat Nastase, intr-o declaratie postata pe blogul personal. De asemenea, fostul prim-ministru nu a evitat sa-l acuze pe seful statului "ca incearca sa ne abureasca din nou", apreciind ca ideea centrala a noii sale teorii, dupa care el poate sa stabileasca, "dupa cum vrea muschii lui", candidatul de prim-ministru, este increderea. "Adica viitorul tarii va depinde nu de rezultatul votului de la parlamentare, ci de empatia sa cu o persoana capabila sa-i faca pantofii in calitate de sef al executivului. Si sa accepte in guvern pe toate fostele sale colaboratoare de la primarie, care-i dadeau incredere", a mai spus Nastase. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea