Social

#depresie #dulciuri #fumat #pilule anticonceptionale

Pilulele contraceptive si dulciurile, factori declansatori ai depresiei

Factorii care declanseaza depresia nu sunt doar grijile financiare sau problemele in cuplu, ci si pilulele contraceptive sau dulciurile, arata rezultatele celor mai recente studii.

Cercetatorii de la Universitatea Monash din Australia au descoperit ca femeile care folosesc anticonceptionale sunt de doua ori mai predispuse sa sufere de depresie decat cele care nu iau pilule contraceptive. "Este posibil ca pilula sa schimbe dispozitia femeilor care manifesta o anumita sensibilitate la contraceptive", spune doctorul Ailsa Gebbie, specialist in sanatate sexuala si reproductiva.

Un alt factor care favorizeaza depresia sunt si dulciurile, pe care ne dorim sa le consumam cand avem o dispozitie proasta. Aceste afecteaza silueta si starea de spirit in general, deoarece ne alimenteaza rapid cu energie. Medicii nutritionisti recomanda alimentele care elibereaza energie treptat si nu duc la cresterea brusca a glicemiei.

Tigarile pot duce de asemenea la depresie. Un studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea din Melbourne a aratat ca 15% din femeile fumatoare sufera de depresie severa.

"Nicotina creeaza un sentiment de relaxare, asa ca oamenii fumeaza crezand ca aceasta reduce stresul si anxietatea, dar este ceva temporar", spune Eva Cyhlarova de la Mental Health Foundation.

Sursa foto:www.rtv.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea