Social

#chesley b. sullenberger #pilot usa #avion prabusit hudson

Pilotul avionului prabusit in Hudson devine eroul Americii

Primarul orasului New York, Michael Bloomberg , si pasagerii au salutat eroismul si profesionalismul pilotului avionului A320 al US Airways care a cazut joi in raul Hudson, pentru faptul ca a dirijat aparatul catre apa si s-a asigurat apoi ca toti pasagerii au fost evacuati .

"Se poate spune ca pilotul a realizat o lovitura de maestru, ducand avionul spre rau si asigurandu-se apoi ca toata lumea a iesit", a spus Bloomberg citat de AFP.

"Am vorbit cu el. A verificat avionul de doua ori dupa ce toata lumea a iesit. A vrut sa se asigure ca nu a mai ramas nimeni la bord", a adaugat primarul. Pilotul a fost interogat joi seara de Biroul pentru securitatea transportului.

La sediul companiei, din Arizona , un purtator de cuvant contactat de AFP nu a fost in masura sa comunice identitatea pilotului. Insa, potrivit New York Daily News, este vorba despre un veteran al US Air Force, care locuieste langa San Francisco, pe nume III ( foto ). "Eroul de pe Hudson - Pilotul a salvat 154 de oameni", titra joi publicatia, pe site-ul sau. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea