Social

#pilot #accident #panica #rugaciune #inchisoare

Pilot condamnat deoarece s-a rugat in loc sa salveze pasagerii

Un pilot tunisian a fost condamnat la 10 ani de inchisoare deoarece, in loc sa aplice procedurile de siguranta atunci cand avionul pe care il conducea se prabusea, a inceput sa se roage.

Actiunile pilotului Chafik Garbi au dus la moartea a 16 persoane. Avionul s-a prabusit in 2005 din cauza unei probleme la indicatorul de combustibil , lucru care a dus la condamnarea copilotului si a sefului companiei Tunisiene Tunienter la pedepse intre 8 si 10 ani de inchisoare.

Avionul a ramas fara combustibil in timpul unei curse din orasul italian Bari catre o insula tunisiana. Mecanicii care au verificat avionul inainte de decolare au instalat un indicator de combustibil folosit pentru modele mult mai mici de avioane.

"Este o sentinta fara precedent, dar intotdeauna am sustinut ca este vorba de un incident fara precedent”, a declarat Niky Persico, avocatul uneia dintre victime, citat de Cotidianul. Decizia nu este definitiva si inculpatii vor inainta recurs.

Din cei 40 de oameni aflati la bord - 35 de pasageri si cinci membri ai echipajului - au fost 23 de supravietori. Curtea a decis ca actiunile pilotului care a intrat in panica si a inceput sa se roage au dus la moartea a 16 persoane. Pilotul ar fi trebuit sa aplice procedurile de siguranta si sa aterizeze de urgenta pe un aeroport apropiat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea