Social

# piete periculoase # transmitere coronavirus #coronavirus #piete

Pietele, la fel de periculoase precum spitalele! Riscul de infectare cu noul coronavirus, foarte mare

 

Potrivit expertilor riscul de a te infecta cu noul coronavirus, intimp ce faci piata, este la fel de mare precum cel la care se expun medicii care trateaza pacientii cu coronavirus. Asta, deoarece in piete, traficul de persoane este foarte mare, iar printre cei care isi fac cumparaturile se afla inevitabil si persoane asimptomatice, bolnave de coronavirus.

 

 

Centrul american pentru controlul bolilor transmisibile arata ca in pietele hiperaglomerate nivelul de siguranta ar trebui sa fie la fel ca cel in spitale. Asta, deoarece din cauza volumului mare de vizitatori, riscul de contaminare este similar.

In acelasi timp germanii si spaniolii incearca sa-i educe pe oameni ca in momentul in care ajung in piete, dar si in alte spatii publice precum terase, benzinarii etc. sa se protejeze cu masca si sa pastreze distanta fata de alte persoane. 

Asadar, pentru a te feri de pericole, trebuie sa eviti pietele foarte aglomerate si sa porti masca de protectie, sa te dezinfectezi des pe maini, iar cand ajungi acasa sa te speli foarte bine cu apa si sapun.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea