Social

#spital #sange #donatie

Piedici in calea donarii de sange

In Romania nu este foarte usor sa-ti ajuti un prieten la anaghie. Desi mai multi oameni voiau sa doneze sange pentru un prieten ranit, au fost refuzati de personalul unui spital din Deva, pe motiv ca nu erau localnici.

Pe blogul visurat.ro este prezentat un caz socant , care subliniaza disfunctiile din sistemul de Sanatate romanesc.

Victima unui accident rutier ajuns la un spital din Deva insotit de sase prieteni. Pentru ca pierduse mult sange medicii au hotarat ca are nevoie de o transfuzie, dar nu au sange.

Cei sase prieteni s-au oferit imediat sa doneze sange, dar au fost refuzati cu totii. Primul, pentru ca nu avea buletinul asupra sa, al doilea pentru ca avea doar o copie dupa buletin si inca trei au fost refuzati pentru ca aveau buletin de Timisoara. Al saselea nu a putut nici el dona sange, pentru ca dupa incident i-a crescut mult tensiunea.

Incercand sa afle de ce nu pot dona sange cu buletin din alta localitate, oamenii au primit un singur raspuns "Nu plateste CAS-ul recoltarea daca sunteti din alt oras". Cei sase s-au oferit sa plateasca din propriul buzunar recoltarea de sange, dar au primit un raspuns si mai socant: "Aaaaa, nici asa nu se poate."

Bloggerul incheie relatarea printr-o critica acida la "tot felul de legi si regulamente tampite care omoara oamenii".

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea