Social

Piedici in calea aderarii la UE

Aparitia in randul institutiilor publice din Romania a Autoritatii Nationale de Control ( ANC ) are consecinte grave in drumul aderarii Romaniei la Uniunea Europeana, a declarat Vasile Marica presedintele Uniunii sindicatelor functionarilor publici din Romania, joi, intr-o conferinta de presa.

Aparitia ANC nu are echivalent in nici o tara membra a UE. Scoaterea unor institutii fiscale precum Garda Nationala, Directia Generala a Vamilor din subordinea Ministerului Finantelor Publice aduce grave prejudicii Romaniei in drumul aderarii, sustine liderul sindical. Modificarea legislatiei vamale va determina, de asemenea, redeschiderea capitolului 25- Uniunea Vamala - de negociere privind aderarea la UE, capitol aflat sub monitorizare. Uniunea sindicatelor functionarilor publici din Romania considera, totodata, infiintarea ANC pe langa cheltuielile bugetare pe care le implica nu face decat sa mareasca confuzia contribuabililor cu privire la autoritatile publice cu atributii de control.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea