Social

#Giovanni Bragolin # pictura blestemata # pictura interzisa # baiatul care plange

Pictura blestemata care aduce moartea. Reproducerea tabloului a fost interzisa

Pictorul Giovanni Bragolin (1911-1981) a intrat in istorie cu o pictura despre care se spune ca i-a adus moartea. Artistul venetian a vrut sa picteze un tablou emotionant cu un copil care plange.

Pentru a-l realiza, acesta l-a obligat pe fiul sau sa ii fie muza. Micutul nu putea plange insa de fiecare data la comanda tatalui sau, de aceea, pentru a a-i induce aceasta stare, pictorul il speria cu chibrituri aprinse, deoarece stia ca acestuia ii este teama de foc. Intr-o zi insa, satul de tratamentul barbar la care era supus de tatal sau, copilul l-a blestemat pe acesta strigandu-i "Tu sa arzi".

Blestemul micutului nu s-a lasat indelung asteptat, caci in doua saptamani baiatul a murit de pneumonie, iar tatal sau a ars de viu in casa la scurt timp. Pictura blestemata a fost descoperita in Anglia in anul 1985, iar odata cu gasirea acesteia in nordul Angliei a inceput sa creasca numarul incendiilor. Victimele au declarat ca, desi casele le ardeau din temelii, tablourile reproduse cu imaginea copilului plangand ramaneau intacte.

Chiar si asa, aceasta pictura a prezentat un mare interes, de aceea a fost reprodusa si vanduta in numeroase exemplare. Toti ce care isi achizitionau aceasta pictura mureau in incendii sau aveau accidente inexplicabile.

Unul dintre ziarele britanice a publicat o declaratie oficiala cu privire la faptul ca toti cei care detin aceasta reproducere ar trebui sa scape de ea imediat, iar autoritatile chiar au interzis cumpararea acestui tablou sau vreo reproducere.

Sursa foto: www.saltoquantico.com.br
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea