Social

#OUG 13/2017 #petitie publica #modificare Cod Penal #petitie online

Petitia online pentru modificarea Codului Penal vs petitia "Sustinem Guvernul Grindeanu". Tu pe care o semnezi?

Aproximativ 40.000 de romani au semnat petitia publica prin care se cere abrogarea OUG 13/2017 de modificare a Codului Penal. Alte mii de romani au preferat sa-si arate sustinerea fata de Guvernul Grindeanu.

Petitia  prin care se cere abrogarea OUG 13/2017  a fost postata joi la pranz.

“Miercuri, 1 februarie 2017, presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, i-a transmis Prim-ministrului Romaniei, domnul Sorin Mihai Grindeanu, scrisoarea de mai jos, in care solicita abrogarea Ordonantei de urgenta nr. 13/2017 pentru modificarea si completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal si a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedura penala. Subsemnatii, semnatari ai acestei petitii, sustinem acest demers al presedintelui Romaniei si, la randul nostru, solicitam Guvernului Romaniei abrogarea OUG nr. 13/2017”,  se scrie in petitie. 

Pe site-ul citat se mentioneaza ca o petitie similara a fost creata si pe site-ul de profil avaaz.org. Aceasta a adunat aproape 20.000 de semnaturi.

Pe de alta parte, aproape 7000 de oameni au semnat, joi, pana la ora transmiterii acestei stiri, o petitie online denumita "Sustinem Guvernul Grindeanu", demersul fiind anuntat ca reactie la protestele din ultimele zile.

“PSD a castigat alegerile intr-un mod corect, cu un vot masiv. In aceasta luna de guvernare, Executivul a exercitat puterea in mod legitim, in spiritul si litera Constitutiei. Noi spunem fiecarui roman: indrazneste sa crezi ca viitorul tau este aici, acasa. Obiectivul PSD este sa avem mai multi romani in clasa de mijloc. Fiecare cetatean si fiecare familie care munceste din greu trebuie sa aiba sansa de a face parte din clasa de mijloc, adica sa aiba o slujba bine platita, acces la o educatie de top, servicii medicale de calitate si bani pentru a-si permite o vacanta pe an, in familie”, se arata in textul petitiei.

 Sursa foto: heatherclemenceau

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea