Social

Petit isi anunta retragerea din activitate

Mijlocasul Emmanuel Petit, in varsta de 34 de ani, si-a anuntat vineri intr-un interviu acordat cotidianului "L'Equipe", retragerea din activitatea competitionala, informeaza AFP. Emmanuel Petit, care a debutat in echipa nationala la varsta de 19 ani, cand selectioner era Michel Platini , a marcat un gol in finala Cupei Mondiale din 1998, castigata cu scorul de 3-0, in fata Braziliei.
Petit a fost campion mondial cu echipa Frantei in 1998 si a castigat Campionatul European in anul 2000. Fostul international si-a justificat decizia prin faptul ca este convins ca nu va mai putea sa revina la forma fizica necesara pentru a evolua la cel mai inalt nivel. Petit, care a fost supus unei interventii chirurgicale la genunchiul drept, a incercat sa revina in forma cu ajutorul unui preparator fizic al clubului englez Arsenal pus la dispozitie de antrenorul Wenger.
Emmanuel Petit, care nu se afla sub contract cu nici un club de la inceputul sezonului, s-a pregatit alaturi de Arsenal, formatie la care a evoluat in perioada 1997-2000. "Cu putin timp inainte de Craciun, cand am avut certitudinea ca nu voi ajunge la forma fizica maxima, am stiut ca totul s-a terminat", a declarat Emmanuel Petit pentru "L'Equipe". Fostul international francez a precizat ca, dupa operatie, a ramas cu o " instabilitate articulara", care-l impiedica sa mai evolueze la nivel profesionist.
Emmanuel Petit a adaugat ca nu regreta nimic, poate doar faptul ca-si incheie cariera in urma unei accidentari , la fel ca Marco van Basten sau Glenn Hoddle. Petit a suferit trei operatii, in ultimele sale sase luni cat a evoluat la formatia Chelsea (ianuarie-iunie 2004).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea