Social

#romania #pacienti #hiv #varste mici

Peste jumatate dintre pacientii noi cu HIV din Romania au varste mai mici de 30 de ani

Comisia Nationala de Lupta Anti-SIDA atrage atentia ca peste 50% dintre cazurile noi de infectare cu HIV/SIDA in Romania sunt diagnosticate in randul persoanelor cu varste cuprinse intre 15 si 29 de ani, cea mai raspandita cale de transmitere a virusului fiind contactul heterosexual.

Prezent la Iasi cu ocazia evaluarii programului de informare si preventie in domeniul bolilor infectioase, Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului de Boli Infectioase "Matei Bals", le-a transmis cateva mesaje tinerilor in legatura cu prevenirea infectarii cu acest virus.

"Avem mesaje foarte importante de transmis tinerilor: folositi prezervativul pentru fiecare contact sexual intamplator. Iar daca exista indoieli cu privire la trecutul sexual, fiecare tanar trebuie sa stie ca are posibilitatea de a se testa gratuit si anonim, aflandu-si astfel statusul HIV", a declarat Streinu-Cercel.

Cea mai noua statistica arata ca numarul total al pacientilor cu HIV luati in evidenta in Romania este de 11.399.

Sursa foto: agenda.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea