Social

#alimentatie #carne #valabilitate #pui #aspect #pui injectati cu apa

Peste 90% dintre puii vanduti in hipermarketuri sunt injectati cu apa

Peste 90% dintre puii comercializati in prezent in hipermarketurile romanesti sunt injectati cu apa pentru a da carnii un aspect atragator si pentru a prelungi termenul de valabilitate al acesteia, este de parere Dragos Frumosu, presedintele Federatiei Sindicale din Industria Alimentara.

"Tot ce arata frumos, rotund, aranjat in punga, in procent de 90% inseamna pui injectat. Se practica aceasta injectare si datorita maririi termenului de valabilitate, dar nu stim ce mancam", a declarat Frumosu, citat de rtv.net.

Presedintele FSIA sustine ca in Romania ar trebuie sa existe o legislatie foarte drastica in domeniul industriei alimentare, menita sa asigure consumatorului produse sanatoase.

Dragos Frumosu spune ca, pe langa injectarea cu apa, producatorii ar putea adauga si alte substante ce pot pune in pericol sanatatea oamenilor.

Declaratiile presedintelui Federatiei Sindicale din Industria Alimentara vin in contextul in care Bulgaria a anuntat ca va interzice de la 20 februarie 2013 vanzarea carnii de pui injectate cu apa.

Sursa foto: exclusivnews.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea