Social

#boli #adapost #caini comunitari

Peste 9.100 de bucuresteni, muscati de maidanezi in 2009

Caini fara stapan din Bucuresti prezinta un pericol la adresa sanatatii publice arata cifrele. Mai mult de 9.100 de persoane s-au prezentat la Centrul Antirabic de la inceputul anului si pana in luna august.

Institutul de Boli Infectioase Matei Bals a intocmit un raport despre victimele cainilor fara stapan. Aproximativ 1.600 dintre cei care au fost vaccinati impotriva rabiei au fost copii.

"In aceste conditii, este imposibil ca Bucurestiul sa devina capitala europeana in care localnicii sa poata trai si pe care sa o promovam turistic. Solicit in mod expres Primariei Generale, institutie catre care am  trimis de altfel si alte adrese in acest sens, fara niciun raspuns, sa gaseasca solutii pentru a elimina pericolul reprezentat de cainii de pe strazi. Nu doresc maltratarea animalelor si nu mi se pare o solutie, dar primarul, in calitate de gospodar al orasului, trebuie sa depuna toate eforturile pentru a proteja sanatatea si integritatea oamenilor, mai ales ca are parghiile si bugetul necesar pentru a o face", a declarat prefectul Capitalei, citat de Realitatea.net.

Cainii fara stapan pot transmite si alte boli celor pe care ii musca. Directorul Administratiei pentru Supravegherea Cainilor fara Stapan, Simona Panaitescu, a dezvaluit ca in urma analizelor facute pe 103 caini, 38 dintre ei erau infectati cu virusul leptospir, care la oameni poate provoca leptospiroza (Boala lui Weil).

"Sustinem necesitatea schimbarii legislatiei astfel incat, dupa sterilizare, cainii fara stapan sa nu se mai intoarca in strada, unde, desi sterilizati, continua sa atace un numar important de persoane", a mai explicat Panaitescu, citat de Gardianul.

 

Citeste si

Cainii cu si fara stapan din Capitala, sterilizati

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea