Social

Peste 8000 de turisti sunt asteptati pe litoral de 1 Mai

De 1 mai, odata cu deschiderea sezonului estival pe litoralul romanesc , hotelierii au pus la dispozitie un numar de 11.000 locuri, fiind asteptati peste 8000 de turisti, informeaza un comunicat de presa al Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc .

Potrivit datelor federatiei, 66.800 de romani au preferat sa calatoreasca de Paste, 20% dintre turisti alegand sa plece in strainatate.

Din totalul turistilor romani care au preferat sa calatoreasca de Paste, 54.200 de turisti au ales destinatii interne si au cheltuit peste 13,5 milioane lei. Cele mai solicitate statiuni au fost cele de pe Valea Prahovei, unde gradul de ocupare a ajuns la 80%, dar si in celelalte statiuni montane cererea a fost mare, ocupandu-se 70 % din capacitatea de cazare.

Un alt segment solicitat a fost cel al marilor orase unde au petrecut Pastele in hoteluri si restaurante aproximativ 19.300 turisti. Turismul rural a fost solicitat de aproximativ 9.000 turisti inregistrati oficial, pe langa cel putin tot atatia care au preferat variante la fel de scumpe dar "la negru".

In pofida reclamei negative promovate in Delta Dunarii, solicitarile pentru aceasta destinatie nu au lipsit, Federatia evidentiind ca in acest an 500 de turisti au sarbatorit Pastele aici.

Potrivit estimarilor Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR), 20% din numarul total de turisti au preferat sa plece in strainatate, cheltuielile legate de transport si cazare depasind 3 milioane euro. Cele mai solicitate destinatii au fost: Grecia, Bulgaria, Italia, Tunisia, Spania, Cipru, Malta.

De 1 mai, Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc estimeaza ca litoralul romanesc va atrage peste 8000 de turisti. In acest sens, hotelierii au pus la dispozitie un numar de 11.000 locuri.

Pentru o utilizare mai eficienta a capacitatilor hoteliere de pe litoralul romanesc al Marii Negre si facililitarii accesului la vacante pe litoral a unui numar sporit de persoane, FPTR a hotarat sa continue programul " O saptamana la mare " in perioada 1 mai-15 iunie 2006.

Promovarea programului va fi facuta de Autoritatea Nationala pentru Turism iar vanzarea va fi realizata prin agentiile de turism la urmatoarele tarife (pentru 6 nopti cazare, fara servicii de masa ): la hotelurile de o stea, sejurul va costa 99 lei de persoana, la hotelurile de doua stele - 119 lei de persoana, iar la cele de trei stele - 149 lei de persoana.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea