Social

#titularizare #examen #profesor

Peste 70 de cadre didactice au fost eliminate din concursul de titularizare, pentru copiat

Peste 70 dintre candidatii care s-au prezentat, miercuri, la proba scrisa din cadrul concursului national de ocupare a posturilor vacante din invatamant au fost eliminati din examen pentru ca au copiat sau au incercat sa faca asta, a anuntat Ministerul Educatiei.

Potrivit datelor centralizate de minister, din totalul celor 35.531 de candidati prezenti in salile de concurs, 95 au fost eliminati. Dintre acestia, 76 au fost scosi din examen pentru frauda sau tentativa de frauda , sase - din cauza lipsei documentelor de identitate, doi - pentru ca au intarziat, iar 11- pentru lipsa adeverintelor de studii. Alti 2.726 de candidati si-au anuntat retragerea pe parcursul examenului, invocand motive medicale sau personale.

Proba scrisa, cea mai importanta din cadrul concursului national de ocupare a posturilor vacante din invatamant, s-a desfasurat, miercuri, de la ora 9.00, in 149 centre de examen din Bucuresti si din tara. Din totalul celor 64.609 de posturi vacante scoase la concurs, 11.824 sunt titularizabile, iar 52.785 sunt posturi didactice sau catedre netitularizabile.

Potrivit Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, cea mai mare concurenta s-a inregistrat, in Capitala, pentru posturile de titulari la limba si literatura romana, matematica, fizica, chimie si istorie.

Pentru proba scrisa, Ministerul Educatiei a stabilit mai multe variante de subiecte, dintre care, miercuri, in jurul orei 9.00, a fost extrasa, una singura. Examenul a inceput la ora 10.00, iar candidatii au avut la dispozitie patru ore pentru rezolvarea subiectelor.

Rezultatele concursului se afiseaza la sediul inspectoratelor scolare si la sediul institutiei de invatamant unde s-a desfasurat concursul, cel mai tarziu dupa trei zile de la sustinerea acestuia. Contestatiile se depun la inspectoratul scolar, in termen de cel mult 48 de ore de la afisarea rezultatelor, la secretarul comisiei de concurs care le transmite, in termen de 24 de ore, centrelor de evaluare. Afisarea rezultatelor finale obtinute de candidati se va face pe 23 iulie.

Candidatii care vor obtine note mai mari de 7 vor completa, in perioada 28- 29 iulie , fisele de optiuni pentru posturile titularizabile, iar pe 30 iulie va avea loc repartizarea computerizata a acestora.

In 2007, la nivel national, promovabilitatea la acest concurs a fost de 80 la suta, insa doar 39 la suta dintre candidati au obtinut note peste sapte. In 2006, dupa analizarea contestatiilor, 76,7 la suta dintre profesori au luat note peste cinci.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea