Social

#morti frig #iarna #temperaturi scazute

Peste 40 de oameni au murit de la frig iarna aceasta

43 de persoane , intre care si un copil de trei luni, au decedat, iarna aceasta, din cauza hipotermiei, a anuntat, sambata, in cadrul videoconferintei sustinuta la Ministerul Administratiei si Internelor , subsecretarul de stat din Ministerul Sanatatii, Raed Arafat .

Potrivit lui Arafat, situatiile raportare de unitatile sanitare din teritoriu au aratat ca, in perioada rece de la sfarsitul anului trecut si in zilele scurse din acest an, au murit 43 de persoane, intre care si un copil de numai trei luni despre care Arafat a spus ca facea parte dintr-o familie cu posibilitati limitate. De asemenea, Arafat a spus si ca medicii serviciilor de ambulanta au acordat sprijin unui numar foarte mare de persoane, care au suferit din cauza temperaturilor scazute.

Ministrul Oprea a cerut prefectilor sa acorde o atentie deosebita familiilor nevoiase, batranilor lipsiti de polibilitati, persoanelor fara adapost si a celor care locuiesc in adaposturi modulare in urma inundatiilor din 2008. Oprea a solicitat situatia persoanelor aflate in aceste situatii si le-a cerut prefectilor sa acorde ajutoare acestor persoane, lemne de foc si alimente.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea