Social

#bomba #atentat #china

Peste 40 de morti si 140 de raniti intr-un atentat in Afganistan

O masina-capcana a explodat pe o strada aglomerata in apropierea ambasadei Indiei in centrul orasului Kabul, luni, la ora de varf a diminetii, omorand peste 40 de persoane si ranind alte 141, au declarat oficialii afgani. Generalul Mohammad Zahir Azimi, purtator de cuvant al Ministerului Apararii, a declarat ca mai multe persoane au fost ucise pe loc, in timp ce Sayed Qabir, director la un spital din Kabul, a spus apoi ca personalul spitalului sau a tratat mai multi grav raniti, dintre care unii au murit, citeaza Associated Press.

Bomba a explodat langa ambasada Indiei, care se afla vizavi de Ministerul de Interne al Afganistanului. Zeci de oameni stau in fiecare dimineata la coada in fata ambasadei, aplicand pentru o viza de calatorie in India.

In timp ce in Afganistan s-au inregistrat mai multe acte de violenta in ultimele luni, capitala Kabul a fost scutita de atacurile cu bomba aleatorii, de care militantii talibani se folosesc in lupta cu trupele afgane si internationale. In septembrie 2006, un sinucigas a omorat 12 persoane si a ranit alte 42 in apropierea Ministerului de Interne.

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea