Social

#prima zi de scoala # an scolar 2013-2014

Peste 3 milioane de elevi au inceput astazi scoala

Luni, 16 septembrie, peste 3 milioane au inceput scoala. Cele mai multe unitati de invatamant din tara i-au intampinat astazi pe elevi la cursuri, desi multe dintre ele nu au primit autorizatie de functionare.

Astfel ca, anul acesta, 10% din scoli ar fi trebuit sa ramana inchise, deoarece se afla intr-o stare deplorabila, multe dintre ele fiind gata sa cada peste elevi.

Cu toate acestea, parintii si-au trimis copiii la scoala. Totodata, inceputul de nou an scolar vine si cu numeroase schimbari, printre care cresterea ponderii mediei la evaluarea nationala la 75%, simularea Bacalaureatului si la clasa a XI-a, evaluari la clasele primare, a II-a, a IV-a si a VI-a, dar si cu mai multe inspectii la clasa si controale in scoli.

Elevii vor mai intra in vacanta dupa 36 de saptamani, pe 20 iunie, semestrele fiind impartite in mod egal.

Prima vacanta va fi in intervalul 2-10 noiembrie 2013, pentru elevii din invatamantul primar si pentru copiii de la gradinita. Vacanta de iarna va incepe pe 21 decembrie 2013 si se va incheia pe 5 ianuarie 2014.

Sursa foto: max-media.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea