Social

#atacuri teroriste #uniunea europeana #terorism

Peste 200 de atacuri teroriste in ultimul an, doar in Uniunea Europeana

Europol a realizat un raport ingrijorator privind atacurile teroriste produse in Uniunea Europeana. In urma raportului reiese ca peste 200 de atacuri teroriste au avut loc in ultimul an (reusite sau esuate), doar in Uniunea Europeana.

Seful Centrului de Contraterorism European, structura din cadrul Europol, Manuel Navarrete Paniagua, a anuntat ca, in total, un numar de 151 de persoane au fost ucise si peste 360 ranite in atacurile teroriste produse in Uniunea Europeana.

Manuel Navarrete Paniagua le-a prezentat luni membrilor Parlamentului European date din raportul anual privind terorismul, elaborat de Europol, care va fi facut public in urmatoarele saptamani. Documentul reuneste date oferite de cele 28 de state membre ale UE, transmite Agerpres.

Potrivit raportului, in ultimul an s-au inregistrat 211 atacuri teroriste (reusite sau esuate) si peste 1.000 de persoane au fost arestate pentru terorism.

Cele mai grave cazuri sunt legate de ceea ce se numeste terorismul jihadist - 17 atacuri, 150 de morti si 667 arestari, doar in ultimul an.

"Celulele teroriste care sunt pregatite sa comita un atac terorist in UE sunt de cele mai multe ori interne si create pe plan local, dar suntem constienti de legatura pe care ele o au cu asa-numitul Stat Islamic", a declarat Navarrete Paniague. Acesta a accentuat faptul ca atat atacatorii solitari, cat si luptatorii straini (europeni care calatoresc in Siria si Irak pentru a lupta alaturi de jihadisti) reprezinta o "amenintare grava".

Cel mai recent atac terorist a avut loc in data de 22 martie, la Bruxelles. In urma atentatului peste 30 de persoane au fost ucise.

Sursa foto: krisztapetras.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea