Social

Peste 170 de cazuri de mame minore in Alba

Peste 170 de minore din judetul Alba au devenit mame in ultimele 15 luni, printre acestea numarandu-se o fata de 13 ani. Numai de la inceputul acestui an, au nascut 32 de adolescente , potrivit unui raport dat publicitatii de Directia Generala de Asistenta Sociala si pentru Protectia Drepturilor Copilului ( DGASPC ) Alba.

La nivelul judetului Alba, in urma analizarii datelor transmise de Autoritatea de Sanatate Publica Alba, sunt un numar de 174 de adolescente care au nascut in perioada ianuarie 2007- martie 2008, din care 142 in perioada ianuarie – decembrie 2007 si 32 in perioada ianuarie – martie 2008.

Din numarul de 174 de adolescente care au nascut in intervalul temporal ianuarie 2007- martie 2008, un numar de 49 de adolescente au devenit majore, iar 125 de adolescente mai sunt inca minore.

DGASPC Alba a solicitat autoritatilor publice locale luarea in evidenta a celor 174 mame minore , monitorizarea si intocmirea planurilor de servicii si a anchetelor sociale. In urma analizarii raspunsurilor primite de la primarii, autoritatile locale au comunicat ca in 85 de cazuri nu este necesara luarea unor masuri de protectie speciala pentru copil sau mama minora, acestea fiind sprijinite in cresterea si ingrijirea copilului de familia largita. Pentru zece copii s-a luat masura de protectie speciala, din care cinci in plasament la asistent maternal profesionist si cinci in familie largita.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea