Social

#romani germania #coronavirus #mae #romani germania coronavirus

Peste 1300 de romani din Germania, depistati cu noul coronavirus

 

MAE (Ministerul Afacerilor Externe), informeaza ca peste 1300 de romani din Germania, s-au infectat noul coronavirus. Potrivit MAE, autoritatile germane din landul Renania de Nord – Westfalia au solicitat sprijinul Romaniei pentru gestionarea situatiei.

"In cursul zilei de astazi a avut loc o reuniune de lucru la nivelul autoritatilor de land, reuniune coordonata de catre prim-ministrul de land si la care au participat ministrul muncii, sanatatii si dialogului social, Karl-Josef Laumann, administratorul districtului, Sven-Georg Adenauer, coordonatorul comitetului pentru situatii de urgenta, Thomas Kuhlbusch, reprezentanti ai autoritatilor locale, ai Departamenului de Sanatate Publica si consulul general al Romaniei la Bonn. In cadrul reuniunii, autoritatile locale germane au confirmat ca tuturor persoanelor care se afla in carantina le sunt asigurate bunurile necesare, alimente si produse de igiena. Totodata, autoritatile vor efectua verificari pentru identificarea unor eventuale abateri de la normele de igiena in cadrul abatorului si, daca este cazul, vor fi impuse sanctiuni", se arata intr-un comunicat transmis de MAE roman.

Pana in acest moment au fost testate 5.899 de persoane, din care doar 1331 au fost depistate pozitiv cu noul coronavirus. 

Dintre persoanele infectate, care se aflau in carantina, 17 cetateni romani au fugit. La momentul actual incearca sa se afle datele de identificare ale acestora.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea