Social

Peste 100 de tinere scoase la produs pe Via Salaria din Roma de un clan interlop din Iasi

Intre 500 si 1.000 euro pe zi castiga in Italia, intr-o singura zi, un clan interlop din Iasi, specializat, dupa opinia investigatorilor, in traficarea unor tinere obligate sa se prostitueze pe Via Salaria din Roma. Cu numeroase terenuri intra si extravilan , trei vile, doua apartamente, limuzine, lux in locuinte, bijuterii, teancuri de euro si lei (peste 23.000 euro si 1,2 miliarde lei vechi), toate acum confiscate, s-au pricopsit membrii familiei Moloman, suspectati ca in ultimii doi ani au traficat peste 100 de tinere (multe minore) din judetele Iasi, Vaslui si Botosani. La mai bine de o jumatate de milion de euro au fost evaluate incasarile ilicite ale celor opt membri ai clanului Moloman, capturati si anchetati la Iasi, al noualea (Ruxandra Teodorescu) fiind cercetat in stare de libertate. Surprinzator li s-a parut anchetatorilor ca o femeie controla intreaga activitate.



Iolanda Simionica este banuita a fi capul rautatilor, ea coordonandu-i pe Cristina, Maricel si Ionel Moloman, alaturi de Ecaterina Avadanei, Alexandru Teodorescu, Maria Florescu si Daniel George Capitanu. Cei opt au format o grupare organizata, bine structurata, care s-a ocupat si se ocupa cu racolarea prin frauda de tinere, printre care si minore, care au fost obligate sa practice prostitutia , a precizat Iulia Diaconu, procurorul care coordoneaza investigatiile si la propunerea careia instanta Tribunalului Iasi a dispus arestarea celor opt pe 29 de zile. Tinerele erau convinse ca vor lucra in Roma ca menajere in localuri selecte dar, imediat ce intrau in Italia, li se confiscau pasapoartele. Cele care au reusit sa fuga si sa revina in tara, unele cu pasapoarte consulare, au depus plangeri penale. Dupa interceptarea convorbirilor telefonice si indelungi filaje, anchetatorii au reusit sa adune suficiente probe care sa stea la baza arestarii celor opt membri ai clanului Moloman. Obtinerea mandatelor de interceptare a convorbirilor telefonice s-a facut in mare taina deoarece o matusa a capilor clanului interlop este grefiera la Tribunalul Iasi. Odata prezentati in fata judecatorilor, cei opt au fost arestati sub acuzatiile de trafic de persoane , trafic de minori si constituirea unui grup criminal organizat. Avocatii angajati de cei inculpati exerseaza pledoarii in afara completelor de judecata si pretind ca instaritii lor clienti sunt, de fapt, victimele anchetatorilor, iar probele prezentate nu ar fi solide. (Gabriela Dobos)

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea