Social

#vaccin #nou-nascuti #tbc #reactii adverse

Peste 100 de nou-nascuti au suferit reactii adverse dupa administrarea vaccinului anti-TBC

Mai bine de 100 de nou-nascuti au fost internati in spital dupa ce au suferit reactii adverse la BGG, vaccinul antituberculoza administrat dupa nastere.

In majoritatea cazurilor, reactiile adverse s-au manifestat prin aparitia unor ganglioni inflamati la subrat. Au existat cazuri in care a fost necesara tratarea copiilor impotriva TBC-ului. De asemenea, s-au inregistrat situatii care au necesitat interventii chirurgicale, anunta evz.ro.

Medicii sustin ca de vina este vaccinul pe care Romania il importa de un an din Danemarca. Tara noastra a apelat la importuri dupa ce linia de productie a Institutului Cantacuzino a fost inchisa, iar rezerva de vaccinuri, epuizata.

Potrivit medicilor, numarul reactiilor adverse a crescut de patru ori de cand in Romania a fost utilizat serul adus din Danemarca. In prezent, toate cazurile in care s-au semnalat reactii adverse sunt analizate de o comisie de specialisti din cadrul Ministerului Sanatatii.

Sursa foto: glsa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea